Sőrés Zsolt az Ultraschall fesztiválon!

Dátum:  január 21.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Heimathafen Neukölln
Karl-Marx-Straße 141, 12043 Berlin
Fotó: Jasper Kettner

Fotó: Jasper Kettner

Rendkívüli koncertélmény a magyar brácsás, improvizációs művész, zajzenész és hangművész Sőrés Zsolttal, valamint Franz Hautzinger, Anthea Caddy és Kádár Mihály zenészekkel az Ultraschall fesztivál keretében január 21-én, pénteken!

Az 1969-ben Budapesten született Sőrés Zsolt számtalan különféle zeneszakmai jelzővel büszkélkedhet, saját magát mégis leginkább a „Ghost Sonic Ontologist” leírással jellemzi. Virtuóz és kíváncsi, műfajok között mozogva alkot a konceptuális művészet és a performanszművészet határain, Király Ernő zeneszerző munkásságát méltatva. Teljesen önálló zenei dimenziót adott a régi némafilmek és az új számítógépes animációs filmek számára, dolgozott kísérleti táncszínházban, de mindenekelőtt, Sőrés Zsoltot kimeríthetetlen kíváncsiság hajtja a hangzások tág univerzumának felfedezésére a lo-fi-tól a high-tech-ig, a finom zenestruktúráktól a kemény zajzenéig.

Néhány hónapja Berlinben tartózkodik a DAAD berlini művészprogram rezidenseként. Az Ultrasschall fesztiválon adott koncertje a helyi és európai közegből hoz össze kollégákat a drónhangzás jegyében.

További előadások januárban:

>> 2022. január 22., szombat, 20:00 - Zentri-fuge

>> 2022. január 25., kedd, 20:00 - Petersburg Art Space

>> 2022. január 26., szerda, 20:00 - Sowieso

>> 2022. január 28., pénteken 20:00 - Kühlspot Social Club