Nyitnikék

A CHB Fassadenkino és a Momentum InsideOut együttműködése

Dátum:  április 9. - május 30.
Időpont: 17:30
Helyszín:  CHB Fassadenkino
online

A CHB Fassadenkino program keretében szervezett vetítéssorozat első részét április 9. és május 2. között az intézet homlokzatán hétvégenként napnyugta után tekinthette meg a közönség. Május 7-ét követően a hónap végéig az Ikono.tv oldalán online láthatók a sorozat darabjai a Covidecameron sorozat negyedik évadában. 

A CHB Fassadenkino programsorozat vetítéseit áprilisban minden hétvégén napnyugta után mutattuk be. A sorozat darabjai májusban online láthatók az Ikono.tv oldalán.


Nyitni, vagy nem nyitni? Míg Berlin óvatosan készülődik a jó időre és a várva várt szabadságra, a Collegium Hungaricum Berlin a berlini Momentum Worldwide Galériával együttműködésben különleges, korona-kompatibilis programmal várja a művészeti élményekre vágyó városlakókat.

CHB Fassadenkino

CHB Fassadenkino

A magyarországi videóművészek alkotásaiból összeállított válogatásunkat a Momentum Worldwide Galéria gyűjteményének darabjaival párhuzamosan mutatjuk be, ezzel is párbeszédet teremtve a magyar és a Berlinben élő művészeti szcéna képviselői között.

Videóművészeti válogatásunkban szerepelnek a pandémiára közvetlenül reflektáló munkák, továbbá olyan régebbi művek is, amelyek a vírushelyzet következtében lényegesen átértékelődtek.

Résztvevő művészek: Battha Gáspár, Marina Belikova, Theo Eshetu, Gülsün Karamustafa, Komoróczky Tamás, David Krippendorff, Lantos Júlia, Mákó Bori, Map Office, Kate McMillan, Nagy András László, Pántya Bea, Qiu Anxiong, Szabó Eszter, Szabó Kristóf (KristofLab), Szauder Dávid, Traub Viktória

Kurátorok: Petró Zsuzska, Szauder Dávid, Rachel Rits-volloch

  • Szabó Eszter: Dispenser of Delights, 2013-2015, fotó a művész jóvoltából
  • Gülsün Karamustafa: Personal Time Quartet, 2000, fotó a Momentum Worldwide Galéria jóvoltából
  • Traub Viktória: Loopok - Udvarlás, Háromfejű, 2020-2021, fotó a művész jóvoltából
  • Qiu Anxiong: Cake, 2014, fotó a Momentum Worldwide Galéria jóvoltából
  • Lantos Júlia: Inkognitó, 2018, fotó a művész jóvoltából
  • Szauder Dávid: Hat könnyű darab a semmiről, 2020, fotó a művész jóvoltából