Kurtág 95 | Születésnapi koncert

Petite musique solennelle – Születésnapi koncert

Dátum:  február 19.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Zeneakadémia
online

Kurtág Györgyöt korunk legnagyobb kortárs zeneszerzői között tartják számon, aki félreismerhetetlen tömörségű remekműveiben alig néhány hanggal képes megragadni a végtelent. 

2021. február 18-21. között a magyar zenei élet három legfontosabb intézménye - a Budapest Music Center, a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a Művészetek Palotája – élő online koncertsorozattal ünnepli a zeneszerzőt 95. születésnapja alkalmából. A BMC Records születésnapi ajándékként egyik legnehezebb művének, a Bornemisza Péter mondásainak új felvételével köszönti Kurtágot.

Fotó: Huszti István/BMC

Fotó: Huszti István/BMC

2021.02.19 | 19:30 | Liszt Ferenc Zeneakadémia
Petite musique solennelle – Születésnapi koncert

A születésnapi koncert helyszíne a budapesti Zeneakadémia, aminek Kurtág közel 30 éven át volt kivételesen nagy becsben tartott tanára. Kurtág „Petite musique solennelle – En hommage à Pierre Boulez 90” (2015) és „… quasi una fantasia …, op. 27/1” művei mellett az Óbudai Danubia Zenekar előadásában Ligeti György és Szőllősy András egy-egy kompozíciója is elhangzik - mindkét zeneszerző fontos szerepet játszott Kurtág zenei munkásságának alakulásában.

https://zeneakademia.hu/mindenprogram/2021-02-19-kurtag-95-9682

Az eseménysorozat a Budapest Music Center szervezésében, a Liszt Ferenc Zeneakadémiával és a Művészetek Palotájával együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.