Finisszázs: Ruben Brandt, a gyűjtő

Filmvetítés és finisszázs

Dátum:  augusztus 19.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin

A RUBENsremBRANDT c. kiállítás záró eseményeként még egyszer bemutatjuk a „Ruben Brandt, a gyűjtő” c. film angol nyelvű változatát.

A tartalomból: Ruben Brandt pszichiátert rémálmok gyötrik, melyekben híres festők alkotásai támadják meg újra és újra. Hogy véget vessen az egyre hevesebb támadásoknak, Ruben elhatározza, hogy elraboltatja a képeket. A lélegzetelállító akciójelenetekből és látványos képekből felépített cselekmény fő szálát ez a műkincsrablás-sorozat alkotja, melyet a Ruben pácienseiből alakult rablóbanda hajt végre.

Részlet a "Ruben Brandt, a gyűjtő" c. filmből

Részlet a "Ruben Brandt, a gyűjtő" c. filmből

A „Ruben Brandt, a gyűjtő” című egész estés animációs filmben szinte másodpercenként váltják egymást a szürreálisan rohanó, száguldozó, repülő neves képzőművészeti alkotások a vetítővásznon.

Katja Nicodemus német filmkritikus így fogalmaz: „A Ruben Brandt, a gyűjtő” tulajdonképpen attól olyan szenzációs, ahogyan ezeket a híres festményeket felidézi, felszippantja és összemossa a saját esztétikumával. Ruben Brandt alakjának, de Mimi és bandájának esztétikumát is, tehát a szereplők vonásait, arcát egyértelműen a - leginkább Picasso-i - kubista formavilág ihlette.”

Ruben Brandt, Collector (R.: Milorad Krstić, 2018, 95 min, angol)

A belépés ingyenes. A vetítésen korlátozott számú látogató vehet részt, a teremben biztosítjuk a székek közötti kellő távolságot.

A „RUBENsremBRANDT” című kiállítást Milorad Krstić festő és multimédiaművész alkotásaival a finisszázs napján 19 óráig látogatható.