CHB x Vorspiel CTM / transmediale 2024

Elektronikus zenei kísérletek: Gryllus Ábris & Thea Soti és Jessica Simet | Bartha Márk & Makró VJ | swanasa

Dátum:  január 20.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin
Grafika: Császár Adrienn

Grafika: Császár Adrienn

A fellépők a zene és a vizuális művészetek összefonódásán keresztül engednek bepillantást a magyar kísérleti elektronikus zenei és digitális médiaművészeti szcéna aktualitásaiba. A program része a Vorspiel CTM / transmediale 2024 fesztiválnak. A belépés ingyenes.

// PROGRAM //

Beengedés 19:00 órától
20:00 swanasa (live)
21:00 Gryllus Ábris & Thea Soti és Jessica Simet: ‘Nucleus of the Decay’ (live performansz)
22:00 Bartha Márk & Makró VJ (AV live)

Az előadásokhoz kapcsolódó, Bartha Márk által készített, helyspecifikus fényinstalláció 2024. január 20. és február 2. között látható a CHB-ben hétköznap 13:00-18:00 között.

Gryllus Ábris & Thea Soti és Jessica Simet

Gryllus Ábris Budapesten élő multidiszciplináris médiaművész és zenész. Zenéjében és installációiban az ismert és ismeretlen hangzásvilágok határán mozog, teret nyitva az asszociációknak és a különböző időérzékeléseknek. Berlini fellépésén 'Nucleus of the Decay' című új albumát mutatja be. Élő performansz keretében csatlakozik hozzá Thea Soti, a kísérleti vokális zene, az elektronikus hangzás, az installáció, a szövegalapú média és a videóművészet területein alkotó multidiszciplináris művész, és Jessica Simet kortárs táncos és performanszművész. Az EXILES kiadónál 2023-ban megjelent kislemez olyan szintetizált és valós hangokból álló világot hoz létre, ahol a jelen öröme és bánata összevegyül a jövő magával ragadó, mégis hátborzongató elkerülhetetlenségével. Hallgatnivaló itt.

Bartha Márk & Makró VJ

Bartha Márk budapesti elektronikus zenész, sound designer és előadóművész. Művészeti kutatási területe széleskörű, középpontjában az emberi hang és az elektronikus zene kapcsolata áll. Jelenleg zenei kompozícióinak audiovizuális környezetben való bemutatásán dolgozik. Így indult el a Makró VJ (Skribek Anikó és Kara Dávid) képzőművész duóval való közös audiovizuális projektje, amelynek első eredményeit az INOTA zenei- és fényművészeti fesztiválon mutatták be 2023-ban. Berlini fellépésük egyúttal a közös munkájuk premierje is a német fővárosban. Hallgatnivaló itt.

swanasa

Swanasa néven alkot Bánházi Abigél Alexandra magyar hang- és kísérleti zenei előadóművész. Mindennapjait az ápolói hivatása, a fesztiválszervezés és a hangművészet közötti egyensúlykeresés határozza meg. A zenéjében is érezhető egyfajta gondoskodás, ahogy megválogatott hangokból építkezve kutatja a hang-jólléthez vezető új utakat. Az EXILES kiadónál 2023-ban megjelent ‘when you need to rest, let the sounds hold you’ című kislemeze középpontjában a befelé figyelés, a személyes fejlődés és a tudatalattiban talált tökéletlenségek feldolgozása áll – egyszerűen szólva: a gyógyulás folyamata. Hallgatnivaló itt.

Partnerek:

Támogató: