BLACK LAND

Dátum:  július 21. - július 23.
Időpont: 17:00
Helyszín:  James-Simon-Galerie, Neues Museum
Bodestraße 1-3, 10178 Berlin

Performansz és installáció

Elena Sinanina, Csihar Attila és társulatuk projektje

Első rész
James-Simon-Galerie, Neues Museum
Bemutató: 2022. július 21., 19:00
Második előadás: 2022. július 23., 18:00

null

Performanszok és installációk sorozataként a BLACK LAND projekt célja, hogy megemlékezzen az ókori Egyiptom tárgyi örökségéről és az általa őrzött tudást a jelenkor számára hasznosítsa. A projekt során az Elephantinéből származó papiruszok, szövegrészletek és különböző eredetű ősi tárgyak egyszerre válnak a múlt tanúivá és egyben az esemény aktív szereplőivé. Mit mesélnek nekünk ezek a régi szövegek? Ki a történetek elbeszélője és ki a közönsége? Ki emlékezik? Tudunk-e közösen emlékezni valamire, amire nincsen nyelvünk és mit jelent ma számunkra ezen emlékek ismerete?

+++ Teljes leírás megjelenítése +++
német és angol nyelven

A BLACK LAND az Egyiptomi Múzeum és Papiruszgyűjtemény (Berlini Állami Múzeumok, Stiftung Preußischer Kulturbesitz) Dr. Verena Lepper által vezetett ELEPHANTINE kutatási projektje és a CTM fesztivál együttműködéseként valósul meg.

Fellépő művészek: Csihar Attila, Charles Hedger, Anabelle Iratni, Lea Draeger, Kenda Hmeidan és Vera Maria Kremers és mások
Közreműködik továbbá Yara Mekawei és Wollny Zorka. Kurátoruk: Oliver Bauerhenn/CTM fesztivál

További információk és jegyek:
www.smb.museum/veranstaltungen és https://www.ctm-festival.de

Második rész:
silent green Kulturquartier
2022. október 28-29.

A projekt Elena Sinanina és a világhírű magyar black metal énekes, Csihar Attila kezdeményezésével, a berlini Hauptstadtkulturfonds támogatásával jött létre, Dr. Verena Lepper (Egyiptomi Múzeum és Papiruszgyűjtemény, Berlini Állami Múzeumok), a CTM fesztivál és a Silent Green közreműködésével. A projektet a Collegium Hungaricum Berlin, Inga Aleknaviciute, aZelfo Technology GmbH és a LEIPA Group támogatja.