Babylon Europa 2022

Dátum:  június 4.
Időpont: 12:00
Helyszín:  Britzer Garten
Sangerhauser Weg 1, 12349 Berlin
null

A BABYLON EUROPA európai kulturális fesztivál szeretettel vár mindenkit, aki a pünkösdi hétvégén Berlin zöld városi oázisában egy kis kulturális kikapcsolódásra vágyik. A Britzer Gartenben 12 európai zenész és előadóművész olyan határokon és műfajokon átívelő különleges hangzásvilágba kalauzol, amely összehozza a pantomimot a dzsesszel és az elektro-popot a tánccal, egyesítve Európát mint kulturális közösséget. Az esemény magyar képviselője a Hét Hat Club balkán-jazz zenekar.  

Hét Hat Club
A nemzetközileg turnézó budapesti Hét Hat Club zenéje olyan vegyes hangzások fúziója, amelyben a 80-as, 90-es évek török, erdélyi és balkáni népies dallamok keverednek a jazz, a hip-hop és a latin-amerikai kultúra elemeivel. A zenekar eredeti elképzelése alapján a Django Reinhardt-féle cigány jazz improvizatív kultúráját ütközteti a vad balkáni cigánybulik szellemiségével. Ebbe később olyan új hangzásokat és kulturális hatásokat vegyítenek, mint például a hip-hop, a cumbia a manele, a kolos, a kopanitsa, valamint a kelet-európai heavy metal. A Hét Hat Club zenészei egyénileg is szeretik felkutatni Magyarország, Erdély, Szerbia, Románia, Törökország, Bulgária, Macedónia néplélekkel sűrűn átitatott, élénk dallamait és dalait, hogy szerzeményeik és koncertjeik a lehető legnagyobbat szóljanak.

A BABYLON EUROPA az EUNIC Berlin projektje, kurátora és producere a buero doering - Fachhandel für Ereignisse GmbH. A rendezvény az Európai Bizottság németországi képviselete, a Grün Berlin és a DGGL szíves támogatásával valósul meg.

A Hét Hat Club fellépését a Petőfi Kulturális Ügynökség a HOTS-program keretében támogatja.

Időpont: 2022. június 4. 14:00

Helyszín: Britzer Garten, bejárat a Sangerhauser Weg, vagy a Mohriner Allee felől

Jegyek: A Britzer Garten szokásos belépőjegyeivel látogatható a rendezvény

További információ ezen a linken.

Partnerek: