Az ezüst bolygón

Intergalaktikus táncodüsszeia az egész családnak

Dátum:  május 14. - május 22.
Helyszín:  Sprechwerk Hamburg
online

Intergalaktikus táncodüsszeia
online premier: 2021.05.14., 17:00 óra | megtekinthető 2021. 05.22. 24:00 óráig
online családi workshop: 05.15., 12:00 óra | artists talk (angolul): 05.15., 17:00 óra
>> Videostream

Fotó: Dömölky Dániel

Fotó: Dömölky Dániel

Valahol, egy messzi galaxisban, a közeli vagy távoli jövőben kezdődik az Ezüst Bolygó története. Az Ezüst Bolygó lakói új életformákat kutatnak, szinte áthidalhatatlan kihívásokkal szembesülnek és új lehetőségeket fedeznek fel. A természet és a robotika kozmoszában, a múlt és jövő találkozásában – az összetartozást keresve. A családoknak szóló előadás megtekintése 6 éves kortól ajánlott. 

Koreográfia: RUBY BUYERS (Simkó Beatrix & Irina Demina)
Tánc: Irina Demina & Kőhalmi Viktória 

Simkó Beatrix (*1987) előadó- és médiaművész magyar és német nyelvterületen egyaránt aktív. Szerepelt többek között a grazi Színház Bálterem (rendező: Bodó Viktor) című táncelőadásában, Berlinben pedig a Künstlerhaus Bethanien adott helyet Heads or Tails egyszemélyes performanszának.

További információk a Sprechwerk Hamburg oldalán találhatók.

Fotó: Dömölky Dániel

Fotó: Dömölky Dániel

A Collegium Hungaricum Berlin a pandémiás időszakban kiemelten támogat színházi és előadóművészeti projekteket, melyek háttérmunkái zárt ajtók mögött is biztonságosan folytatódhatnak. Célunk, hogy a kulturális élet a járvány alatt se veszítsen lendületéből, a nehéz helyzetben felkarolva a CHB számára releváns témákat feldolgozó művészeket és kezdeményezéseket.