A mozdulat művészete

Film és beszélgetés Börcsök Boglárkával

Dátum:  október 23.
Helyszín:  DOCK 11
Kastanienallee 79, 10435 Berlin

Az UNPOLISHED közép-kelet-európai tánc- és performanszfesztivál keretében
Budapest, Erfurt, Varsó generációkon átívelő találkozásai

© 2020 Whole Wall Films & Börcsök Boglárka

© 2020 Whole Wall Films & Börcsök Boglárka

A Tanzfonds Erbe projektje
Németország 2020, 58 perc, magyar nyelven angol felirattal

Egy érzéki és mélyreható film három, idős budapesti táncművészről. Irén, Éva és Ágnes egykor a korai magyar modern tánc mozgalom részesei voltak. A film készítésekor már mindannyian 90 és 100 év között jártak. A táncművész diák és beszélgető partner szerepében Boglárka visszafejti, hogy a szereplők hogyan alakították életüket és mozgással való kapcsolatukat az elmúlt évszázad főbb társadalompolitikai változásainak átvészelése érdekében. A film egy személyes és testi találkozásra invitál minket három nagyon különböző személyiséggel, és az ő múlthoz és jelenhez való kapcsolatukkal. Irén, Éva és Ágnes saját otthonaikban, illetve a színpadra visszatérve tárják elénk elképesztően gazdag élményeiket, melyeket testükben őriznek.

szereplők: Kovács E. Éva, Preisisch Irén, Roboz Ágnes
író: Börcsök Boglárka
művészeti közreműködő: Andreas Bolm
vágó: Andreas Bolm, Boglárka Börcsök
operatőr: Lisa Rave
proukció: Whole Wall Films, Börcsök Boglárka
produkciós vezető: Elisa Calosi
zene: Andreas Bolm
hangmérnök: Jochen Jezzusek
angol felirat: David Robert Evans

Fő támogató: Tanzfonds Erbe – a Kulturstiftung des Bundes, a Musée de la Danse / Centre chorégraphique de Rennes et de Bretagne, valamint Berlin szenátusának Kultúráért és Európa-ügyekért felelős vezetésének közös kezdeményezése.

További támogatók: Akademie Schloss Solitude, József Attila Kör, Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívuma, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, PACT Zollverein Residency-Programm, AQB – Art Quarter Budapest, Liszt Ferenc Zeneakadémia, Orkesztika Alapítvány, weltfilm.