Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

Dátum:  október 15.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Konzerthaus Berlin
Gendarmenmarkt, 10117 Berlin
Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ©Stiller Ákos

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ©Stiller Ákos

Fischer Iván, a Konzerthaus Berlin tiszteletbeli karmestere európai hidakat épít – most éppen Berlin és Budapest között, amikor Magyarországról a Gendarmenmarkt-ra hozza vendégeit erre az estére: az 1983-ban általa is alapított Budapesti Fesztiválzenekar ezúttal Berlinbe látogat, viszonozva a Konzerthausorchester Berlin a budapesti Müpá-ban adott koncertjét, melyre szeptember 20-án az „Európai Hidak – Budapest Berlin” fesztivál keretében került sor. Mindkét fővárosban a házigazda zenekar egy-egy mű részletének közös eljátszásával fogadja a vendégzenekart. 

Berlinben ezúttal a világjáró Liszt Ferenc művei csendülnek fel a magyar zenészek előadásában. Az 1811-ben az Osztrák-Magyar Monarchia magyar területén született világhírű zeneszerző bár élete nagy részét francia és német nyelvterületen élte le, magát mégis magyarnak vallotta. Az egykor zongoravirtuózként induló Liszt műveit felvonultató koncerten elhangzik az Esz-dúr zongoraverseny is, melyet a zeneszerző maga mutatott be 1855-ben, 23 évvel az első vázlatok megkomponálása után. 

A Bridging Europe 2021 | Berlin - Budapest Fesztivál keretében a koncertjeggyel rendelkezők számára a Collegium Hungaricum Berlin VIP tárlatvezetést szervez a Nyuatról nézve - keletről nézve | Lothar Wolleh és Szilágyi Lenke művészportréi című kiállításban a művész, Szilágyi Lenke, valamint a kurátor részvételével magyar borok társaságában. További információk itt találhatóak. 

Vezényel Fischer Iván, zongorán közreműködik Dejan Lazić.

Program:

  • Liszt Ferenc: I. (Esz-dúr) zongoraverseny
  • Liszt Ferenc: Faust-szimfónia

További információk és jegyvásárlás itt.

A Bridging Europe 2021: Berlin-Budapest a MÜPA és a Budapesti Fesztiválzenekar közös fesztiválja, együttműködő partner: Collegium Hungaricum Berlin.