A boldogság szigetei | Best of Esterházy Art Award

Dátum:  június 25. - augusztus 19.
Helyszín:  CHB
Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin

A NOW Esterhazy Contemporary és a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) kiállítása fiatal magyar kortárs művészek munkáiból kínál válogatást a 2021-es év első, valós térben megvalósuló tárlatán. 

Puklus Péter és Tranker Kata installációi az Esterházy Art Award kiállításán, 2019 | fotó: Kerekes Zoltán

Puklus Péter és Tranker Kata installációi az Esterházy Art Award kiállításán, 2019 | fotó: Kerekes Zoltán

A karantén alatt érezhetővé vált: mindannyian szigetek vagyunk. Egyedül, magunkra maradva, körülöttünk a végtelen óceán.

Sok művész számára éppen ez az állapot jelenti a normalitást. Legtöbben már a világjárványt megelőzően is állandó home office-ban dolgoztak, saját művészetük bűvkörében, önmagukért és önmaguknak munkálkodva. Társadalmunk a művészek effajta életmódját nem korlátozásnak tartja, inkább önmegvalósításként könyveli el.

Az utóbbi hónapok történései valójában arra mutattak rá, hogy a társadalomtól való elzárkózás akár pozitív hatással is lehet az egyénre, sőt, utat nyithat akár a boldogság felé is. A Boldogság szigetei című kiállítás ezt a dinamikát járja körül hat kortárs alkotó szemszögéből.

A kiállító művészek közül korábban többen elnyerték az Esterházy Művészeti Díjat. A magyar fiatal kortárs művészeket méltató legjelentősebb díjat az ausztriai, kismartoni székhelyű Esterházy Alapítványok kétévente osztja ki.

Kiállító művészek:
Csató József, Makai Mira Dalma, Nagy Imre, Nemes Márton, Puklus Péter, Tranker Kata

Kurátor:
Vitus Weh | NOW Esterhazy Contemporary

Nemes Márton installációja az Esterházy Art Award kiállításán, 2019 | fotó: Végel Dániel

Nemes Márton installációja az Esterházy Art Award kiállításán, 2019 | fotó: Végel Dániel

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között.

Az érvényes vírusszabályozásoknak megfelelően a rendezvény ideje alatt az épületben kötelező az FFP2-es maszk viselése. Belépés 24 óránál nem régebbi koronateszttel, vagy immunitást igazoló dokumentummal lehetséges. Érkezéskor reigsztrációs formanyomtatvény kitöltése szükséges.