Elhalasztva! Magyar filmek hétvégéje Belgrádban

Dátum:  szeptember 3. - szeptember 5.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Belgrád, Topličin venac
-
null

Magyar filmek szabadtéri vetítése

09.03. 20:30 - Ruben Brandt, a gyűjtő (2018)

Ruben Brandt egy elit magánklinikát vezető pszichiáter, aki kényszerbetegségekben szenvedő bűnözőkre szakosodott. Sajátos művészetterápiájának célja, hogy páciensei birtokolni tudják félelmük tárgyát. Közben apja halála óta maga Ruben is kezelésre szorul, mivel visszatérő rémálmok gyötrik, amelyekben híres festmények alakjai kísértik. Ruben betegei, élükön Mimivel, a kleptomániás, akrobata tolvajnővel, rajongott orvosuknak saját gyógymódjával kívánnak segíteni, ezért Ruben számára ellopják az eredeti műalkotásokat a világ olyan top múzeumaiból, mint a Louvre, a Tate, a New York-i Guggenheim, a MoMA vagy az Uffizi. A rablók nyomában persze nagyon hamar ott liheg – a hatóságokon kívül – Mike Kowalski, egy washingtoni magánnyomozó és az alvilág is, akik a műtárgybiztosítók által felajánlott nyomravezető díjat akarják bezsebelni.

09.04. 20:30 - Kincsem (2017)

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

09.05. 20:30 - Apró mesék (2019)

Hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Helyszín: Belgrád, Topličin venac

Ingyenes belépés - a helyek száma korlátozott!