Lesung von ZSOLNA UGRON im Gespräch mit dem Historiker GÁBOR VÁRKONYI

Datum: 28 März
Zeitpunkt: 17:00
Ort:  Collegium Hungaricum Wien
1020 Wien, Hollandstraße 4

Die Veranstaltung findet IN UNGARISCHER SPRACHE statt.

A tavaly novemberben elmaradt felolvasás pótlása!

Az érvényben lévő koronavírus-szabályok értelmében MINDEN RENDEZVÉNYÜNKRE KÖTELEZŐ AZ ELŐZETES, VEZETÉKNÉV, KERESZTNÉV ÉS TELEFONSZÁM MEGADÁSÁVAL TÖRTÉNŐ BEJELENTKEZÉS!
REGISZTRÁCIÓ: anmeldung@collegiumhungaricum.at!
Kérjük, vegyék figyelembe a 3G-szabályt (belépés csak alacsony fertőzésveszélyről szóló igazolással: oltott, gyógyult és tesztelt személyek)!


Felolvasás és beszélgetés Ugron Zsolnával és Várkonyi Gáborral


Az est folyamán Ugron Zsolna többek között A nádor asszonyai című könyve lesz terítéken, Várkonyi Gábor történésszel beszélgetnek a könyvről, valamint arról a korról, amelyben a könyv játszódik. Beszélgetnek majd a nők valós és elképzelt történelmi szerepéről, valamint arról, hogyan formálódik egy karakter a történész és az író számára, mi érdekes a forrásokból, kinek meddig tart az alkotói, kutatói szabadsága.
-------------------------
A történet folytatódik…
Esterházy Miklós birodalmi herceg, Magyarország nádora körül három asszony szoknyája suhog: feleségéé, Nyáry Krisztináé, aki első az ország nemesasszonyai között; a kisemmizett Báthory Annáé, aki az Erdélyi menyegző című előző regény főhősnője; valamint a két asszonyt felnevelő Várday Kataliné, a nádor anyósáé. Erdély trónján Esterházy, a katolikus főúr régi kálvinista vetélytársa, Bethlen Gábor ül, hatalma teljében, és újból nősülni készül.
Egy dinasztia elsüllyed, egy másik megszületik…
A 17. század eleji Erdély és Magyarország a politikai intrikák, az állandó háborúskodás világa, ahol hitviták, árulások és érdekházasságok döntik el országrészek sorsát. A végvárakban az ostromlott falak mögött csodás jelenésekről, családi átkokról, mérgezésekről és testvérszerelemről suttognak. Az árulások, parancsszóra elhált szerelmek és politikai gyilkosságok közepette egy férfi boldog akart lenni…

null