Gyerekfilmklub | Mi újság, Kuflik?

Dátum:  április 30.
Helyszín:  Online
-

FIGYELEM! Az koronavírussal kapcsolatos aktuális intézkedések értelmében a gyerekfilmklubra online kerül sor. Aki élni szeretne a lehetőséggel, kérjük jelentkezzen az ANMELDUNG@COLLEGIUMHUNGARICUM.AT e-mail címen. A beérkezett e-mailekre a vetítés napján délután válaszban elküldjük az eléréshez szükséges adatokat.

null

MI ÚJSÁG, KUFLIK?

2019, 77’
animációs film
Korosztály: 5-9 év
Gyártó: KEDD Animációs Stúdió
Rendező: Jurik Kristóf, M. Tóth Géza
Író, forgatókönyvíró, rajzoló, figuratervező: Dániel András
Mesélő: Scherer Péter
Zene és sound design: Alpár Balázs
Animációs supervisor: Udvardy Boglárka
Gyártásvezető: Molnár Ágnes
Producer: M. Tóth Géza

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek!
A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.
Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.
Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk.
A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!
(Forrás: KEDD Animációs Stúdió)

MAGYAR NYELVEN, FELIRAT NÉLKÜL