Villáminterjú Kele Sárával

1. Mikor és hogyan választotta ezt a pályát? Ha újra kezdhetné az életét, újra ezt az életutat választaná-e?

Ez az életút talált meg engem. Már gyerekkoromban is bütykölni, barkácsolni, varrni, a kezeimmel alkotni, de mindig sokminden érdekelt engem a szellemi szférában is, így az egyetemi évek alatt is több dologba belekezdtem, míg letettem a voksomat a design mellett. Tanultam esztétikát, építészetet, kulturális antropológiát is. Emellett jógatanár is vagyok, és szeretném idővel beépíteni az életembe a saját gyakorlásom mellett azt is. Ha újrakezdeném nem tudom mi lenne, valószínű hasonló vizekre sodorna az élet.

2. Mire a legbüszkébb a pályája alatt?

Az egyik első projektem nagy tanulság volt, a Wally, amit még tapasztalatok nélkül önerőből végigvittem a műhelyek felkutatásától kezdve a tárgy elkészítésén át a nemzetközi kiállításokon való jelenlétig. Mai napig akkor vagyok a legboldogabb, mikor konkrét hasznát látom a tevékenységemnek, például a tárgyak új gazdáinak megcsillanó szemeiben. A legutóbbi projektem megkapta több díj mellett a Red Dot Award Best of the Best minősítését is, természetesen ez is büszkeséggel tölt el.

3. Hogyan néz ki egy átlagos napja?

Nálunk elég változatos az élet, átlagosról nehéz ezért beszélni. Mikor Fuerteventura szigetén lakunk egész más a napi ritmus, mint mikor a városban. De pár hónapja a nagyobbik fiam elkezdte az iskolát, ez rendszert hozott az életünkbe. Korán kelünk, miután a két fiunkat férjem vagy én elvisszük az oviba és suliba, elindulok a stúdiónkba – általában biciklivel vagy rollerrel és ezzel egyszerre megfuttatom Ropi kutyánkat. Ott tervezünk, dolgozunk. Délután a gyerekekkel kirándulunk, játszunk, vagy épp vannak napok míg hajnalig csak dolgozom. Vagy kiállításokon vagyok, vagy éppen gyárakat látogatok. Változatosak a napjaim.

4. Mivel tölti a szabadidejét, mivel töltődik fel?

A természetben, barátokkal lenni nagyon szeretek. Táncolok 5 ritmus workshopokon, jógázom. És mikor olyan szerencsénk volt, hogy az óceán mellett laktunk, ott a hullámokkal, szörfözéssel töltődtem.

5. Milyen tanácsot, útravalót adna egy fiatal pályakezdőnek?

Hallgasson a szívére, és abban tegyen sok energiát, ami igazán érdekli, aminek igazán látja értelmét.

6. Volt-e korábban Bulgáriában, milyen emlékek, benyomások, esetleg történetek jutnak eszébe az országról?

Kicsi gyerekként voltam, kb 6-7 évesen a családommal. Ott láttam meg életemben először a tengert, az az emlékem nagyon erősen megmaradt, ahogy ki-be szaladgálok a hullámok elől. Kicsit ijesztő is volt, és közben rettenetesen élveztem.

null