Molnár Áron nyerte el az Arany Hársfa-díjat, mely a legjobb férfi főszerepért jár, a Toxikoma c. filmben nyújtott alakításáért

Molnár Áron nyerte el az Arany Hársfa-díjat, mely a legjobb férfi főszerepért jár, a Toxikoma c. filmben nyújtott alakításáért.

Molnár Áron Újvidéken született 1987-ben. A színészeten kívül hangosítással is foglalkozik. Öko- és társadalmi aktivista. 2015 óta szabadúszó művész.

Fontosabb szerepei: Aranyélet (2015), A viszkis (2017), X – A rendszerből törölve (2018), BÚÉK (2018), Seveled (2019), Nino bárkája (2019), Mellékhatás (2020), Toxikoma (2021).

A zsűri elnöke ebben az évben prof. Anri Kulev volt, a nemzetközi zsűri tagjai pedig: Grosan Cristina magyar rendező, Matisz Kazsa litván származású rendező, Sztefán Filipovics szerb származású rendező, és Fiona How brit származású producer.

TOXIKOMA (r. Herendi Gábor, 2021, magyar, 124 perc, játékfilm, dráma)

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Előzetes

Nyitókép: Kaszás Tamás / Velvet

A Toxikoma filmváltozatában Molnár Áron (jobbra) játssza Szabó Győzőt /Fotó: Fuszek Gábor

A Toxikoma filmváltozatában Molnár Áron (jobbra) játssza Szabó Győzőt /Fotó: Fuszek Gábor