Magyarország két Ezüst Medvét is kapott a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén

Nagy Dénes a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét kapta meg Természetes fény című bemutatkozó alkotásáért, magyar-lett-francia-német  nemzetközi koprodukcióban készült. Nagy Dénes az első magyar elsőfilmes, aki elnyerte ezt a díjat a Berlinale történetében. A film a magyar katonák sorsát mutatja be a második világháború idején, ami nem csak a zsűri egyöntetű tetszését nyerte el, hanem a nemzetközi sajtóét is.

forrás: https://www.berlinale.de/

forrás: https://www.berlinale.de/

Kizlinger Lilla a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat nyerte el Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításával a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. A 20 éves Kizlinger Lilla kisebb sokkot kapott, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét, majd megjegyezte, hogy nagyon furcsa érzés díjazottnak lenni, mert ez az első mozifilm, amelyben színészként szerepel. Az anyja halála miatt az apját hibáztató tinit alakító színész jelenleg filmrendező szakos hallgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

forrás: https://www.berlinale.de/

forrás: https://www.berlinale.de/

Аz élvonalbeli filmesekből álló nemzetközi zsűri a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, Enyedi Ildikó, Nadav Lapid, Adina Pintilie, Mohammed Raszulof, Gianfranco Rosi és Jasmila Zbanic.