Magyar díjnyertes természetfotók Szófiában - Maja Dancseva interjúja Miskédi Szandrával, a szófiai Magyar Kulturális Intézet igazgatójával

A szófiai Magyar Kulturális Intézet feladata a magyar kultúra népszerűsítése Bulgáriában, a két ország találkozási pontjainak felfedezése. A kiállításnak köszönhetően a bolgár közönség először láthatja a díjnyertes műveket Bulgáriában, a szófiai Nemzeti Természettudományi Múzeumban bemutatásra kerülő az "Év Természetfotói" kiállításon. A természetfotó-verseny sok évre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik és nagy tiszteletnek örvend Magyarországon; a magyar fotóművészek hosszú idő óta a nemzetközi versenyek díjazottjainak is élvonalába tartoznak. A jelenlegi kiállításon látható képek közel 100 000 fénykép közül kerültek kiválogatásra.

"Az érdeklődők gyönyörű tájakat, nyuszikat, hangyákat láthatnak Magyarországról és azon túl. Minden egyes fotónak megvan a maga története." - mesélt a kiállításról a Bolgár Nemzeti Rádiónak Miskédi Szandra, a szófiai Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

Az teljes interjú meghallgatható a Bolgár Nemzeti Rádió (BNR) hivatalos oldalán. Az interjú bolgár nyelven készült.

null