Befejeződött a Magyar Kulturális Intézet új homlokzatára kiírt arculati pályázat

2020. szeptember 1-től a Magyar Kulturális Intézet új logóval büszkélkedhet. Az új logó játékosan és ötletesen ötvözi a H és az U betűt, azaz a „hu”-t, ami a nemzetközileg is ismert rövidítése Magyarországnak. Amellett, hogy az új logó elegánsan és hivatalosan jeleníti meg a H és U betűket, egyben finoman emlékeztet az M betűre is, ezzel utalva mindenre, ami „Magyar”. De mindemellett, mi úgy véljük, hogy az új logóban látjuk visszakacsintani ránk a fiatalos és lendületes üdvözlési formát is, amely azt üzeni nekünk: "Hi".

A Magyar Kulturális Intézet homlokzatának megújítására kiírt pályázaton az Obrazovatelni Technologii Magán Szakközépiskola Tervezőgrafika osztályának a diákjai és az Új Bolgár Egyetem Tervezőgrafikai tanszékének hallgatói vettek részt.

A megújulást ki kívánjuk terjeszteni a Magyar Kulturális Intézet fizikai megjelenésére is új arculati homlokzat tervezésének segítségével. A modern dizájn felkeltheti a fiatalabb generációk figyelmét is, miközben azt is hatékonyan kommunikálja, hogy az Intézetben a magyar kultúrához, Magyarországhoz kötődő programok megvalósítása történik.

Az Obrazovatelni Technologii Magán Szakközépiskola Tervezőgrafika osztályának diákjai februárban mutatták be a projektjeiket (amelyeket a SzMI Facebook oldalán is láthatott a nagyközönség), az Új Bolgár Egyetem Tervezőgrafikai tanszékének hallgatói pedig, Dr. Sztojan Mancsorov vezetésével és szárnyai alatt, március 19-én egy Zoom-találkozó keretében prezentálták terveiket.

A Magyar Kulturális Intézet képviselői figyelmesen áttanulmányozták a beérkezett projekteket, majd az Új Bolgár Egyetem Tervezőgrafikai tanszékének véleményét is figyelembe véve a díjat két beérkezett pályamű között osztották meg. A nyertes munkákat Ilija Zahariev és Radina Dimitrova készítette. 

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ilija Zahariev grafikai terve

Ilija Zahariev grafikai terve

Ilija Zahariev projektterve, frontkép

Ilija Zahariev projektterve, frontkép

Radina Dimitrova grafikai terve

Radina Dimitrova grafikai terve

Radina Dimitrova projektterve, frontkép

Radina Dimitrova projektterve, frontkép

Íme a többi résztvevő alkotása (grafikai tervek, az Akszakov utca felőli nézetből ábrázolva).

Borisz Ruszev projektje

Desziszlava Grigorova projektje

Marjana Sadrina-Petrova 1. sz. projektje

Marjana Sadrina-Petrova 2. sz. projektje

Monika Dimitrova projektje

Sztefan Iliev 1.-2. sz. projektje

Az Obrazovatelni Technologii Magán Szakközépiskola Tervezőgrafika osztályának és az Új Bolgár Egyetem Tervezőgrafikai tanszékének közreműködésével.