Az Amateras Nagydíját Bornemisza Eszter kapta a negyedik Szófiai Papírművészeti Fesztiválon

Bornemisza Eszter: ZOOM

Bornemisza Eszter: ZOOM

Az Amateras Alapítvány évente megrendezett papírművészeti verseny/kiállításának ünnepélyes díjátadásra, június 10-én került sor a szófiai Nemzeti Kultúrpalotában (NDK). A versenyre a világ minden részéből jelentkeztek művészek.
A verseny nagydíját Bornemisza Eszter ZOOM elnevezésű installációja kapta.

Mivel Bornemisza Eszter nem tudott részt venni személyesen a díjátadó ünnepségen, így a díjat a zsűri elnöke, Todor Todorov Miskédi Szandrának, a szófiai Magyar Kulturális Intézetvezetőjének adta át.

Az eseményen részt vett: Veszela Kondakova kulturális miniszterhelyettes,Mitsuhiko Shinomiya, a Japán Nagykövetség tanácsosa, Todor Todorov az Amateras Alapítvány elnöke, Boriszlav Velkov, az NDK igazgatói tanácsának elnöke, Biljana Genova, a szófiai Fővárosi Önkormányzat Kulturális Igazgatóság igazgatója és Tae Nakano, a Japán Nagykövetség kulturális attaséja.

A kiállítás megtekinthető a Nemzeti Kultúrpalotában, június végéig.

A fődíj részeként Bornemisza Eszter önálló kiállítással mutatkozik be Bulgáriában 2022 folyamán.

https://www.amateras.eu/

Miskédi Szandra, a szófiai Magyar Kulturális Intézet vezetője a díjátadásnál

Miskédi Szandra, a szófiai Magyar Kulturális Intézet vezetője a díjátadásnál

A matematikus Bornemisza Eszter a kilencvenes évek óta foglalkozik textilképekkel. Kísérletező művészetét számos egyéni és zsűrizett kiállításon mutatta be itthon, Európa-szerte, Amerikában, Ausztráliában, Kínában és Japánban. Sorozatosan nyert díjakat Magyarországon, Hollandiában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban. Tagja a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének és az angliai 62 Csoportnak.
Az utóbbi 10 évben újrahasznosított anyagokból, újságpapírokból, röntgen- és integrált áramkör filmekből, saját készítésű papírpépből készít nagyméretű áttört faliképeket, installációkat és kisebb tárgyakat.

https://bornemisza.com/

null