A Moholy-Nagy Lászlóról készült animáció az Annécy Filmfesztiválon versenyez

A MOME megbízásából született meg az intézmény névadója, Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulójára a Moholymotion című kisfilm, amely az Annécy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alkalmazott animációs filmek kategóriájában versenyez június 14. és 19. között, a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléjén.

"Hatalmas siker, hogy a világ talán legjelentősebb animációs seregszemléjén versenybe kerül Moholy-Nagy Lászlóról készült filmünk, de még nagyobb siker, hogy rengeteg helyre, számtalan nézőhöz jutottak el Moholy-Nagy életművéről készült tartalmaink: a riportok, a dokumentumfilm és az animációs film is. Az online forgalmazáson túl országos televíziós csatornák vetítették a tartalmakat, de a mozikban, sőt a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmszemlén is szerepet kaptak” – közölte az MTI-nek Kollarik Tamás producer.

null

A fesztivál idei programjába beválogatott négy magyar animáció közül három a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemhez (MOME) kötődik (Moholymotion, Mostoha Marcell: Avant (Előre), Lerch Júlia: Needs (Szükségletek)), egy pedig a budaörsi Illyés Művészeti Szakképző Akadémián készült (Szegedi Adél: Jelszó a * * * * * * * * * – hoz).

null