TEMPUS FUGIT | A létezés eufóriája című film vetítése

Dátum:  október 7.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Szófia - Francia Intézet
Petko R. Szlavejkov tér 3.

A "Tempus Fugit" projektet a Goethe Institute Bulgária és a bulgáriai Francia Intézet szervezi, együttműködve a Meteorral, Ani Vaszevával és Bojan Mancsevvel, valamint Mira Todorovával a francia-német kulturális alapon belül.

A Tempus Fugit projekt célja az uralkodó sztereotípiák megcáfolása, valamint a "kor" maga és a "harmadik kor" fogalmak a szokásostól eltérő megközelítése. A projekt Bojan Mancsev filozófus, Ani Vaszeva rendező és a Meteor csapat koncepcióján alapul, és a bulgáriai Goethe- és Francia intézet együttműködésével készült, a Francia-Német Kulturális Alap keretében, csak úgy mint Mira Todorova közreműködésével, aki a tánc világában szakértő. A projekt egész 2021-ben tart és olyan művészi és diszkurzív formátumok sorozatát fogja tartalmazni, amelyek filozófiai, társadalmi-politikai és művészeti koncepcióként foglalkoznak az "idő" problémáival.

A LÉTEZÉS EUFÓRIÁJA, magyar dokumentumfilm, 83 perc, 2019

Rendező: Szabó Réka, szereplő: Szabó Réka, Fahidi Éva, Cuhorka Emese, producer: Szabó Réka, László Sára, Gerő Marcell, társproducer: Jancsó László, Philippe Fontenoy, operatőr: Kovács Klaudia, hang: Várhegyi Rudolf, vágó: Sylvie Gadmer, Sass Péter, zene: Barna Balázs

Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát.

90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni. Éva gondolkodás nélkül igent mond.

Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.

http://institutfrancais.bg

theeuphoriaofbeing-bg

nullForrás: http://www.thefilmcollaborative.org/films/theeuphoriaofbeing

Forrás: http://www.thefilmcollaborative.org/films/theeuphoriaofbeing