Tapintható valóság c. kiállítás és workshop

Dátum:  október 23. - november 29.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Akszakov u. 16.

Tapintható valóság című kiállítás és 3D-tárgyak bemutatása - workshop

A Ver-Deco Alkotókör és Egyesület kiállítása.

Bemutatkozó:

Veress Gabriella vagyok a Ver-Deco Művészeti Kör, Alkotó Egyesület Elnöke és a Ver-Deco Galéria Csoport Vezetője. Egyesületünk 4 éve alakult. Tartalmas éveket tudhatunk magunk mögött.

Alapvető célunk tehetséges amatőr és nem amatőr művészek megtalálása, felkarolálása és elindítása a profivá válás útján. Mindezek érdekében Művészeti Díj Pályázatokat írunk ki Képzőművész, Iparművész, Népi kézműves kategóriákban, ahol már több száz művészt részesítettünk Ver-Deco Művész Elismerésben, nyári alkotó táborokat szervezünk kül és belföldön egyaránt, oktatunk . Több alkalommal adtunk már ki Életmű Díjat és Emberség Díjat !

Rendszeresen Jótékony kézműves foglalkozásokat tartunk.

Három galériánkban folyamatosan ezen művészeknek szinvonalas műsorral egybe kötve kiállításokat szervezünk. 2018-2020 márciusáig 846 művésznek adtunk kiállítási lehetőséget!

Jelenleg a Tapintható Valóság címmel 3D-s kiállítás sorozatot indítottunk útjára, melyet a Vakok és Gyengénlátó embertársaink tiszteletére hoztunk létre. Ezt a kiállítást is nagy siker övezte.

Ezen kiállítás sorozat látható volt már Budapesten, Debrecenben, Hajdúdorogon, Nyiregyházán, Székelyudvarhelyen, továbbá látható lesz, Bécsben , Salzburgban, Frankfurtban, Sófiában és a végső állomás Róma lesz.

Programunk mellé álltak az indonéz festőművészek is és elhozták képeiket, hogy ezzel is bizonyítsák együttműködésüket e nemes programmal. Programunkat az indonéz nagykövetség is jelenlétével támogatja és a Debreceni kiállításunkon tiszteletét is tette.

Indonéz festő barátainktól lehetőséget kaptunk arra, hogy elvigyük indonéziába egy, egyhetes alkotótábor keretében a magyar tehetséges művészeket , valamint Malang városában kiállíthatjuk alkotásainkat. Ezt követően egy újabb meghívásnak köszönhetően megyünk tovább Balira és Mario Blanco híres festőművész múzeumában állítunk ki majd. Természetesen mindez a járványügyi helyzet megszünését követően kerül megvalósításra !

Igyekszünk művészeinket és egyesületünket népszerűsíteni a médiában is, ennek érdekében több tv felvételen és rádió interjún vettünk már részt. Számos alkalommal jelent meg cikk rólunk a különböző újságokban, valamint művészeinket juttattuk média megmutatkozási lehetőséghez.

A "Tapintható Valóság " kiállítás sorozatunk hitvallása :

"Lelkemből lelkednek adom, hogy érezd mit szívem üzen neked!

S finom ujjaiddal tapintva, szívedhez eljut az üzenet!

Bár nem láthatod, mit a vászonra festek, de érzed a formákat, íveket,

s a rád borult sötétségben már te is látod a sok szeretet fényt, mely árad tőlem, neked!" (Veress Gabriella)

Egyesületünk aktívan részt vesz a Jeruzsálemi Oroszlános renddel alapfokú színészképzésen is, s több tanítványunk tett már sikeres vizsgát a színészmesterségekből alapfokon.

Budapest belvárosában a Buli Negyedben egy művészeti klubbot üzemeltetünk, ahol az élő zenén kivül, prózai esteket, zenész , táncos, show műsorokkal szélesítjük a palettánkat!

Nem titkolt vágyunk egy művészeti kulturközpont létrehozása, ahol az összes végzett művészi tevékenységünk egy helyen megtalálható lesz. Szinházteremmel, próba termekkel.

A járványügyi helyzet okozta karantén alatt sem tétlenkedtünk, elindítottuk a Ver-Deco Tv Online Művészeti Magazin műsorunkat, melyben számos művészt és munkásságát mutatuk már eddig is be, a művészet széles palettájáról.

Bízom benne, hogy ez a rövid kis bemutatkozónk bepillantást nyújtott egyesületünk életébe és megmutatta a számunkra legfontosabb értéket, a művészet és az emberek iránt érzett szeretetünket és tiszteletünket.