Resonance Cinema | Pesti balhé c. film vetítése

Dátum:  február 16.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Dom na kinoto
ul. Ekzarh Joszif 37
null

A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne" keretében a Pesti balhé c. film vetítése

2020, játékfilm, színes, vígjáték

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

Jegyek: itt!

Rendező Lóth Balázs, Forgatókönyv Lóth Balázs, Inotay Ákos, Kis-Szabó Márk, Látványtervező Fekete Anna, Jelmez Kovács Andrea, Producer Fülöp Péter, Hutlassa Barna

SZEREPLŐK Mészáros Béla, Petrik Andrea, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Szabó Simon, Jászberényi Gábor, Reviczky Gábor, Hegedűs D. Géza

A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne" kulturális központok létrehozásának céljából jött létre négy közép- és kelet-európai filmszínház csapatának segítségével – a szófiai Dom na kinoto (Bulgária), a szolnoki TISZApART MOZI (Magyarország), a Ptuj-i CID Ptuj Szórakoztató és Szabadidős Központ (Szlovénia), és az eszéki Uránia "Kino Urania & Kinematografi Osijek" Filmszínház (Horvátország) csapatának közreműködésével.
A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne"/ „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds“ nemzetközi projekt, az Európai Unió * Creative Europe * támogatásával.
A rendezvénysorozat része a Dom na kinoto "Operacija Kino 2020/2021" kezdeményezésének, és a bolgár Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

A Dom na kinoto, Tiszapart mozi, CID Ptuj, és Kino Urania Osijek filmszínházak Resonance Cinema nevű projektje keretében öt magyar film vetítésére kerül sor:
Seveled - rendező: Orosz Dénes (február 6., 15:15), Nyitva - rendező: Nagypál Orsi (február 15., 20:30), Pesti balhé - rendező: Lóth Balázs (február 16., 17:00), Rossz versek - rendező: Reisz Gábor (február 25., 18:00), FOMO – Megosztod, és uralkodsz - rendező: Hartung Attila (február 27., 16:00).

A szófiai Liszt Intézet közreműködésével.