Resonance Cinema | Nyitva c. film vetítése

Dátum:  február 15.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Dom na kinoto
ul. Ekzarh Joszif 37
null

A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne" keretében a Nyitva c. film vetítése

2018, játékfilm, színes, 98 perc

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk. A film jelmeztervezője Breckl János, látványtervezője Bagyarik Endre, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

Jegyek: itt!

Rendező Nagypál Orsi, Forgatókönyv Nagypál Orsi, Operatőr Herbai Máté, Vágó Mezei Áron, Zene Moldvai Márk, Producer Kálomista Gábor, Helmeczy Dorottya, Gyártó Megafilm

SZEREPLŐK Radnay Csilla, Kovács Lehel, Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura, Brasch Bence

Fotók: Kiss Nelly

Fotók: Kiss Nelly

null

A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne" kulturális központok létrehozásának céljából jött létre négy közép- és kelet-európai filmszínház csapatának segítségével – a szófiai Dom na kinoto (Bulgária), a szolnoki TISZApART MOZI (Magyarország), a Ptuj-i CID Ptuj Szórakoztató és Szabadidős Központ (Szlovénia), és az eszéki Uránia "Kino Urania & Kinematografi Osijek" Filmszínház (Horvátország) csapatának közreműködésével.
A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne"/ „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds“ nemzetközi projekt, az Európai Unió * Creative Europe * támogatásával.
A rendezvénysorozat része a Dom na kinoto "Operacija Kino 2020/2021" kezdeményezésének, és a bolgár Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

A Dom na kinoto, Tiszapart mozi, CID Ptuj, és Kino Urania Osijek filmszínházak Resonance Cinema nevű projektje keretében öt magyar film vetítésére kerül sor:
Seveled - rendező: Orosz Dénes (február 6., 15:15), Nyitva - rendező: Nagypál Orsi (február 15., 20:30), Pesti balhé - rendező: Lóth Balázs (február 16., 17:00), Rossz versek - rendező: Reisz Gábor (február 25., 18:00), FOMO – Megosztod, és uralkodsz - rendező: Hartung Attila (február 27., 16:00).

A szófiai Liszt Intézet közreműködésével.