Dunaképp / Dunai perspektívák Vidinben

Pictorial Collective kiállítása

Dátum:  szeptember 4. - szeptember 30.
Időpont: 13:44
Helyszín:  Vidin – "Krasztatata Kazarma" Múzeum
Vidin, ul. Knjaz Borisz I. 26.

Pictorial Collective: Dunai perspektívák

A Capa Róbert Kortárs Fotográfiai Központ kiállítása a vidini "Kék Duna" fesztivál keretein belül

A Capa Róbert Kortárs Fotográfiai Központ kiállítása

Európa egyik legnagyobb folyója inspirálta és különböző módon mutatta be. Ez a különbözőség, nem csak a műfajok, stílusok változatosságán alapszik, hanem az alkotók sokszínűségéből is fakad. Ki, hogyan viszonyult hozzá, hogyan látta? Mit ragadta meg a figyelmét igazán? A táj a háttérben? Vagy az emberek, akik ott élnek a víz mellett és a folyó meghatározza a mindennapjaikat? És egyáltalán, hol van a pontos helye a fotósnak?

A Regionális Történelmi Múzeum "Robert Capa" alkotásai „Dunai Perspektívák“ Pictorial Collective fotóriporterének sorozatából kerültek kiválasztásra. Ennek a csoportnak a részvevői a folyó különböző szakaszára látogattak, más-más országokban, hogy megragadhassák az ott élő emberek mindennapi életét, pillanatait, az érintetlen tájat, magát a folyót, ahogy körülölel egy várost, arcokkal, pillanatokkal, a maga változatosságának a feltárásában.

A kiállításra különböző országokból érkeztek fényképek, a Duna melletti városokból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Magyarországról, Szerbiából, Horvátországból, Romániából és Bulgáriából.

A kiállításon szereplő Pictorial Collective tagok: Bácsi Róbert László, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Mártonfai Dénes, Mohai Balázs, Móricz-Sabján Simon, Stiller Ákos, Urbán Ádám, Végh László.

A kiállítás része az isztanbuli és bukaresti intézetek magyar kulturális intézetek együttműködéséből létrejött projektnek.