Piano Extravaganza | Giorgi Gigasivili zongorakoncertje (Grúzia)

Piano Extravaganza (2022. szeptember 28. – november 1.)

Dátum:  október 22.
Időpont: 16:30
Helyszín:  Szófia - Szófiai Városi Galéria
Gen. Gurko u. 1.

A fesztivált először 2011 októberében rendezték meg a Piano Extravaganza Alapítvány szervezésében, megvalósítva ezzel Ludmil Angelov mester, a Piano Extravaganza alapítójának és művészeti vezetőjének régi álmát. A fesztivál fő célja a világ zenei örökségének megőrzése olyan zeneszerzők magas művészi értékeket képviselő műveinek népszerűsítésével, akik nem váltak igazán népszerűvé, vagy a klasszikus zene legkiemelkedőbb figuráinak árnyékában maradtak.

A Piano Extravaganza témáinak középpontjában a zongorára komponált zene áll, amely a legsokoldalúbb hangszerként minden koncerten jelen van.

A "Piano Extravaganza" kiemelt célja a fiatal tehetségek támogatása is, egy közülük például Giorgi Gigashvili, az Anda Géza Alapítvány díjazottja.

null

Gigashvili elnyerte a Martha Argerich által szervezett nemzetközi zongoraverseny első díját a spanyolországi Vigóban. Ezután a győzelem után a legendás zongorista meghívására Giorgi a tanulmányait Genfben folytatta a kiváló pedagógus, Nelson Freire szárnyai alatt. Legutóbb pedig a Bad Kissingenben megrendezett zongoraolimpián diadalmaskodott Németországban. A világ színpadain rendszeresen találkozhatunk vele szólistaként és kamaraművészként egyaránt.

null

Helyszín: Szófiai Városi Galéria

október 22., szombat, 19:30

A műsorban: G. Scarlatti, Ludwig van Beethoven, R. Schumann, Sz. Prokofjev

A koncert a Liszt Intézet Szófia támogatásával valósul meg.

Jegyek itt vásárolhatók!