Pethő Rebeka (fuvola) és Pethő Csaba (gitár) koncertje

a Szófiai Zenei hetek (2020.09.06.–10.01.) keretében

Dátum:  szeptember 24.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Szófia – Bulgária Kamaraterem
Akszakov u. 1.

Pethő Rebeka (fuvola) és Pethő Csaba (gitár) koncertje a Szófiai Zenei Hetek (szeptember 6. – október 1.) keretében

Belépés: jeggyel

Pethő Rebeka és Pethő Csaba testvérpár, hangszertanulásuk kezdete óta együtt zenélnek. Mindketten a Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceumban végezték a középiskolát, klasszikus fuvola és gitár szakon. 2019 szeptembere óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatják tanulmányaikat. Közös repertoárjuk rendkívül színes, hiszen egyaránt szeretnek játszani klasszikus, jazz és kortárs zenét, továbbá saját szerzeményeiket is előadják. A Pethő Rebeka & Pethő Csaba Duo 2020-ban bekerült a Connectarts 10 kiválasztott produkciói közé, ahol stúdiófotózást, videoklippkészítést, és a Connectarts weboldalán megjelenést nyertünk. A megjelenés szeptember végére várható. A fénykép a Connectarts jóvoltából készült. Fényképezte Florin Ghenade.

Pethő Rebeka az idei Bács Lajos-díj nyertese a Magyar Zenei Fesztiválon, a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet szervezésében. Szófiában való részvétele után Pethő Rebeka a római Magyar Akadémián koncertezik, és 2021 januárjában vendége lesz a magyar zeneszerzőnek, pedagógusnak és karmesternek, Bács Lajosnak szentelt emlékesten.

 

null

Program: Giuliani: Duettino facile, op. 77, Celso Machado: Pacoca, Julian Byzantine: Brazil táncok, Pethő Rebeka-Pethő Csaba: Világosodás, Bartók: Este a székelyeknél, Bartók: Román népi táncok, Piazzolla: Revirado, Piazzolla: Libertango

Hommage á Bartók

Танцът е в изпълнение на танцьори от ансамбъл "Фалмис".