KORTÁRS MAGYAR MŰVÉSZET SOROZAT | Majoros Áron Zsolt

A pekingi Liszt Intézet sorozata

Dátum:  február 22. - március 12.

A sorozat a Párizsi Magyar Kulturális Intézet ART MAGYARORSZÁG elnevezésű kezdeményezéséből inspirálódott, melyben 11 kortárs magyar képzőművészt mutattunk be Önöknek. A pekingi Magyar Kulturális most folytatja ezt a projektet, újabb 5 képviselőjét bemutatva a kortárs magyar képzőművészeti életnek.

Február minden szerdáján új résszel jelentkezünk, melyekben a következő művészeket ismerhetik meg:

Február 2. - Rabóczky Judit Rita, szobrász

Február 9. - Barakonyi Zsombor, festő

Február 16. - Borsi Flóra, vizuális művész

Február 23. - Majoros Áron Zsolt, szobrász

Március 2. - Lukácsi László, üvegművész

null

Majoros Áron Zsolt (1982) szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemlélet között. Új anyagokat és eszközöket használ, a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel vagy a vetítés effektusaival gazdagítja. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrok alakjai, ahogy Wehner Tibor fogalmaz „mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömegemberek prototípusai, valamifajta emberszabványok”. Csak annyit árul el róluk, hogy férfiak vagy nők, s csupán testhelyzeteik, gesztusaik, mozdulataik által emeli ki őket az átlaglétből. Mindemellett műveit egyfajta szakrális aura veszi körül, művei transzcendens jelentést hordoznak.

Fotók forrása: https://majorosaron.hu/

Fotók forrása: https://majorosaron.hu/

null

A fiatal művész a végsőkig feszíti a szobrászat határait.

Emellett a szobor és plasztika helyett gyakran fordul az installáció és a tárgy/objekt műfajához. Ami viszont az anyagok kiválasztását illeti, megújult odaadással fordul a fa, az agyag, a kő és a fém felé.

nullnullnull