Bódis Krisztián: BUDAPEST STREET | Haszkovo (a kiállítás egyik része)

Dátum:  november 3. - december 30.
Helyszín:  Haszkovo - Ifjúsági Központ
Bulgária út 41.

"Építőmérnökként diplomáztam, a fotózás hobbinak indult. 5 év szakmában töltött év után váltottam végül a fotózásra. Szabadúszó fotósként főként épület-, reklám- és rendezvényfotózással foglalkozom. 2009 óta fotózom Budapestet, 2014 óta a fővárossal is folyamatosan együttműködöm és munkáimat rendszeresen publikálja a We Love Budapest. 2016-ban létrehoztam a Budapest Images-t, ami a legnagyobb Budapest tematikájú fotó adatbázis. Idén csatlakoztam a BPSPC-hez is (Budapest Street Photography Collective), ami egy budapesti street fotósokat tömörítő alkotóműhely.

Az itt látható kiállításra az elmúlt 10 év budapesti életképeiből válogattam össze tematikus képpárokat. Egy részük nagyon budapesti, másik részük bármilyen nagyvárosban készülhetett volna. Ami közös az a pillanat megismételhetetlensége."

null

Bódis Krisztián (1985) kortárs magyar fotográfus, stílusában keveredik a fotóriporteri spontaneitás és az építészeti fotók precizitása. Az építőmérnökként végzett Bódis Krisztián sajátos látásmóddal fedezi fel a városi környezetben a geometrikus kompozíciókat, és ezeken keresztül mesél el történeteket.

„A legnagyobb örömet az okoz, ha egy ritka, megismételhetetlen, élettel teli jelenetet meg tudok örökíteni. Nem az a célom, hogy extrém helyekre felmásszak, és onnan fotózzak elképesztő perspektívákat, hanem hogy olyan helyszíneket, szemszögeket találjak, amelyek mindenki számára elérhetőek, mégsem vette még észre őket senki.”

honlap: www.budapestimages.com

Facebook. www.facebook.com/budapestimages

Instagram: www.instagram.com/budapestimages

BPSPC: www.instagram.com/bp.spc

nullnull