A Tritonus Guitar Trio koncertje

Dátum:  június 5.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Bulgária Hangversenyterem, Kamaraterem
Akszakov u. 1.

A Tritonus Guitar Trio akusztikus gitáron játszó magyar gitáregyüttes. Első koncertjükre 2015-ben került sor Budapesten, jelenlegi tagjai a Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat Roth Ede és Arnóth Balázs szakmai irányítása mellett.

Az együttes rendszeresen fellép a hazai és külföldi közönség előtt, valamint eredményesen szerepelnek nemzetközi és hazai versenyeken is. A Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen első helyezést értek el, ugyanígy elhozták az első díjat a 2016 novemberében, Pozsonyban megrendezett L.Luthier Contest kamarazene versenyről is. 2018-ban Portugáliában, a bragai kamarazene verseny közönségdíját és a szlovák Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójának első díját nyerték el.

Szintén 2018-ban a világhírű Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájának 2. helyezettjei lettek, 2019-ben első díjat nyertek a Miamiban megrendezett Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában.

Első lemezük 2018 végén jelent meg Debüt címmel.

Az együttes különleges, egyéni hangzásmódban szólaltja meg a zeneműveket, amelyeket a közönség még sose hallhatott, vagy ritkán hallhat három gitáron. Céljuk folyamatosan bővíteni a repertoárjuk, és a lehető legtöbb emberhez elérni a gitáron megszólaló klasszikus zenével.

A műsorban: Isaac Albéniz, Farkas Ferenc, Bartók Béla, Pancrace Royer, Paul Hindemith, Kodály Zoltán, Józsa Tamás.

null

A Szófiai Zenei Hetek keretében.