Tehetségkutatót és szereplőválogatást tartanak Sepsiszentgyörgyön

null

Tehetségkutatót és szereplőválogatást tartanak Sepsiszentgyörgyön

Roma tehetségkutatót és szereplőválogatást tart a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és a Szarka Tamás Produkciós Iroda 2022. március 5-én, 11 órától a Kónya Ádám Művelődési Ház előadótermében. Korhatár nincs, a következő kategóriában várják a jelentkezőket: szólóének, szólóhangszer, zenekar, szólótánc, tánckarok. Az előadások maximum 3 percesek lehetnek. Egy 6 tagú szakmai zsűri várja a zene-ének-hangszer-tánc területén tehetséges roma nemzetiségűeket.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző, zenész, roma tehetségkutató felhívást tesz közzé a legújabb, Esthajnal című lemezbemutató koncertjére. Az ősbemutatóra 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt.

A szerző az említett darab megírásával a Kárpát-medencei cigányság autentikus kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti legfontosabb célkitűzésének.

A tehetségkutató műsor célja kettős, ezért más, mint az ilyen típusú, megszokott tehetségkutatók. Egyrészt egy többlépcsős folyamatban (melynek része a sepiszentgyörgyi válogató is) felkutatnak és bemutatnak tehetséges roma embereket, másrészt e kiválasztás eredményeként a nyertesek részt vesznek a próbafolyamatban és színpadra lépnek az Esthajnal lemezbemutató koncerten. A díjak között a dalhoz készülő klipben való szereplés, valamint egy brüsszeli kirándulás is szerepel.

A Szarka Tamás Produkcióhoz beküldött pályázati anyagokból felkért zsűri válogatja ki a második forduló résztvevőit. A kiválasztott előadóknak az Esthajnal című darab egyik dalát kell majd a második fordulóra megtanulni és előadni, a táncosoknak pedig a megadott zenére koreográfiát készíteni. A második fordulóban már online közönségszavazás is lesz.

A harmadik, döntő fordulóban, élőben Budapesten mutatják be produkcióikat a zsűri és a közönség által kiválasztott előadók. A döntőről felvétel készül, melyet online platformokon megosztunk.

18 év alattiak jelentkezése csak szülői beleegyezéssel lehetséges! Esthajnal szülői beleegyezés: https://szarkatamas.hu/SZTP-hozzajarulas.docx

A tehetségkutató szervezője: Szarka Tamás Produkció