Móser Ádám est Baróton

Móser Ádám

Móser Ádám

Móser Ádám est Baróton

Balkán-francia-klezmer-tangó dallamok és ritmusok csendülnek fel Baróton a Memento Kávéházban, 2022. augusztus 4-én, este 9 órakor. Móser Ádám sajátossága abban rejlik, hogy rendhagyó összeállításban ötvözi a zenei stílusokat, ezáltal világszinten egyedülálló hangzásvilágot érve el. Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Móser Ádám zenéjének központi gondolata az improvizáció szabadsága. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék, klezmer keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel.

Olyan nagy nevekkel játszott együtt, mint Ágoston Béla, Frank London (NYC, USA), Miqueu Montanaro (FR), Vents d’Est (FR-HU), Víg Mihály, The Khat (ISR), Tania Vinokur (ISR), Eleonor Weil (NYC, USA). Emellett színházi zenész, zeneszerző.

„A zenében, amit írok és játszom, a szabadság a legfontosabb. Sokféle szabadság egyszerre. Francia-balkán-klezmer-tangónak hívom. A tangó nekem a kultúrák találkozásáról szól, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. Mindkettőben a végtelen nyitottságot szeretem, hogy műfajilag nem lezártak. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína, New York, Odessza. A sanzonban a balkán. És minden mögött ott az improvizáció, ami segít kifejteni ezt a kulturális sokszínűséget.” – vallja Móser Ádám.

Szervezők: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, Barót Város Polgármesteri Hivatala, Memento Kocsma, Művelődési Ház Barót