A Györkös Mányi Albert Emlékház felhívása

A Györkös Mányi Albert Emlékház felhívása

Györkös Mányi Albert születésének 100. évfordulóján A kolozsvári EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház KIÁLLÍTÁSSOROZATot szervez 2022-ben „Györkös 100” címmel, névadója, a zenetanár-festőművész születésének 100. évfordulója alkalmából.

TISZTELETTEL KÉRJÜK MINDAZOKAT, akiknek birtokában Györkös Mányi-munkák, valamint a zenetanár-festőművészről, az emlékházról, illetve az abban sorra került, főleg régebbi rendezvényekről készült fotók találhatók, legyenek segítségünkre az életmű és a művész nevét viselő intézmény minél teljesebb dokumentálásában. Az alkotásokról és a fényképekről lehetőleg megfelelő felbontású/méretű, fotózott, illetve szkennelt képet szeretnénk, a rendelkezésre álló adatokkal együtt (a festmények mérete, keletkezésének ideje, a fotók készültének ideje, helye, a rajta látható személyek neve és/vagy foglalkozása), de szívesen vállaljuk a reprodukciók, fotómásolatok elkészítését, amennyiben a tárgyak tulajdonosa szíveskedne kölcsön adni őket erre a célra. A régebben és újabban fellelt festményekből az idei kiállításo(ko)n is kiállítunk egy válogatást, természetesen tulajdonosuk előző beleegyezésével.

Ugyanakkor továbbra is ÖRÖMMEL VÁRJUK AZOK JELENTKEZÉSÉT, akik közelebbről ismerték a zenetanár-festőművészt, és emlékeiket (írásban vagy szóban) szívesen megosztanák velünk. Minden apró részlet fontos lehet. A kiemelkedő emlékezéseket videóra szeretnénk rögzíteni egy majdani dokumentumfilm készítése céljából.

Előre is KÖSZÖNET mindazoknak, akik hozzájárulnak Györkös Mányi Albert életének és munkásságának minél alaposabb megismeréséhez, emléke méltó ápolásához!

 

Elérhetőségek:

Telefon: +40 (0)774 648791

Villámposta: emkegyorkoshaz@yahoo.com

Facebook: Györkös Mányi Albert Emlékház

Cím: Kolozsvár, Majális u. 5, 1A ajtó

 

null