Világhíres magyarok - Eötvös Péter online világpremier - Pannon Filharmonikusok

2021. március 25., 20.00 óra

MŰSOR:

  • Eötvös Péter: Siren's Song – ősbemutató
    A hangversenyhez kapcsolódóan, annak szerves részeként Fazekas Gergely zenetörténész Eötvös Péter zeneszerző, karmesterrel beszélget. Interjú-film felvételről.
  • Bartók Béla: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára
    Vezényel: Eötvös Péter

Hozzáférés a hangversenyhez: https://www.youtube.com/watch?v=Gm0hWhUYXLY

Eötvös Péter, a Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus több éves együttműködést követően a Pannon Filharmonikusok számára írt zeneművet, kérésére ennek ősbemutatójára a pécsi Kodály Központban kerül sor. Eötvös a század egyik legelismertebb kortárs zeneszerzője, nagynevű zenekarok rendszeresen visszatérő dirigense, különböző kontinensek legnagyobbjai várnak éveket arra, hogy együtt dolgozhassanak vele.
Az előadás a nemzetközi és a magyar zenei életben, Pécs városában önmagában is jelentős eseményt jelent, de még különlegesebbé teszi az, hogy a stream eszközével készül ősbemutatóra szerző és zenekar. Ritka élményben lehet részünk, ugyanis a hangverseny szerves része lesz egy interjú, Eötvös Péter zeneszerző, karmester és Fazekas Gergely zenetörténész beszélgetése teszi az est programját még értékesebbé.