Szavalóverseny pályázat

null

Versképek – Versünnep címmel a római Collegium Hungaricum – 2021 májusában nyíló Versképek című kiállításához kapcsolódóan – Versünnep pályázatot hirdet.

A Versünnepen minden Olaszországban élő, 3-14 éves gyerek részt vehet az alábbi feltételekkel:

A Magyar Költészet Napjáig, 2021. április 11-én éjfélig a pályázat mellékletében szereplő versek közül egynek a szavalatát várjuk. A megadott verseken kívül szabadon lehet mást is választani. A szavalatot videón, vagy audión kell rögzíteni, majd a következő címre: accademiadungheria@gmail.com elektronikus formában megküldeni.

A pályázat benyújtásához mellékelni kell azt az aláírt nyilatkozatot, amivel a szülők hozzájárulnak, hogy a gyermekükről készített videó- vagy audiófelvétel a Collegium Hungaricum hivatalos csatornáin napvilágot láthasson. A formanyomtatvány a pályázat mellékleteként szintén megtalálható.

A pályázatot három korcsoportban hirdeti meg a római Collegium Hungaricum: 3-6, 7-10 és 11-14 éves gyermekek számára. A pályázat mellékleteként korcsoportokra osztva tesszük közzé a verseket. A Versképek című kiállításon az ezekhez készült illusztrációkat tekintheti majd meg a közönség. A rövid videó- és audiófelvételek a kiállítás megnyitóján elhangzanak.

A pályázatokat háromtagú zsűri bírálja el: Szulyovszky Sarolta és Palkovics Veronika képzőművészek valamint a Collegium Hungaricum kijelölt munkatársa. Minden korcsoport első helyezettje a BOOK R Kids felajánlásaként egy féléves Mesetár előfizetésben részesül.