Gyermekrajz pályázat

null

"Versképek – vers képpel" címmel a római Collegium Hungaricum – a 2021 májusában nyíló Versképek című kiállításához kapcsolódóan – Vers képpel pályázatot hirdet.

A Magyar Költészet Napjáig, 2021. április 11-én éjfélig a pályázat mellékletében szereplő versek közül az egyikhez egy rajzot várunk. A rajz technikája és formátuma szabad, a képről készített pdf vagy jpg másolatot a következő címre: accademiadungheria@gmail.com elektronikus formában kell megküldeni.

A pályázat benyújtásához mellékelni kell azt az aláírt nyilatkozatot, amivel a szülők hozzájárulnak, hogy a gyermekük rajza a Collegium Hungaricum hivatalos csatornáin napvilágot láthasson. A formanyomtatvány a pályázat mellékleteként szintén megtalálható.

A pályázatot három korcsoportban hirdeti meg a római Collegium Hungaricum: 3-6, 7-10 és 11-14 éves gyermekek számára. A pályázat mellékleteként korcsoportokra osztva tesszük közzé a verseket. A Versképek című kiállításon az ezekhez készült illusztrációkat tekintheti majd meg a közönség. A megnyitón a pályázatra beküldött gyerekrajz-illusztrációkat is közzétesszük.

A pályázatokat háromtagú zsűri bírálja el: Szulyovszky Sarolta és Palkovics Veronika képzőművészek valamint a Collegium Hungaricum kijelölt munkatársa. Minden korcsoport első helyezettje a BOOK R Kids felajánlásaként egy féléves Mesetár előfizetésben részesül.