A pogácsához
Tészta:
- 24 dkg finomliszt
- 11 dkg vaj
- 11 dkg krémsajt (pl. Philadelphia, Franciaországban Saint Môret, Billy vagy más kenhető kecskesajt is)
- 10 dkg túró (cottage cheese, helyettesíthető Franciaországban Saint-Florentinnel, esetleg feta és görög joghurt, Billy vagy más kenhető kecskesajt keverékével)
- 1 kiskanál só (kevesebb, ha a krémsajt és a túrót helyettesítő keverék sós)
- 1,5 kiskanál sütőpor
- Esetleg napraforgómagot, tökmagot, medvehagymát vagy ebből készült krémet is adhatunk a tésztához.
A tetejére:
- (fél tojás)
- 5 dkg keményebb, reszelhető sajt (trappista, edami, gouda Magyarországon; cheddar, gruyère, gouda, pecorino Franciaországban)
A körözötthöz
- 20 dkg túró (cottage cheese, helyettesíthető Franciaországban Saint-Florentinnel, esetleg feta és görög joghurt, Billy vagy más kenhető kecskesajt keverékével)
- 20 dkg juhtúró (helyettesíthető Franciaországban egy kicsit erősebb ízű, de nem kemény juhsajttal vagy kecskesajttal, esetleg Saint-Florentinnel, illetve feta és görög joghurt, Billy vagy más kenhető kecskesajt keverékével)
- 1 evőkanál mustár (nem csípős, és csak ha szeretjük)
- 1 evőkanál tejföl (vagy kefir, vagy sűrű, görög joghurt)
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika (nem csípős)
- fél vagy egy teáskanál őrölt római kömény (csak ha szeretjük, nem feltétlenül szükséges)
- fél fej lilahagyma, egy-két szál újhagyma vagy egy kevés metélőhagyma (csak ha szeretjük, nem feltétlenül szükséges)
- só (ha szükséges)