II. Rákóczi fejedelem emlékünnepélye

Dátum:  szeptember 18.
Időpont: 08:00
Helyszín:  Saint-Honest templom
2 Rue de l'Église, 91330 Yerres
Rákóczi Ferenc képmása, Mányoki Ádám

Rákóczi Ferenc képmása, Mányoki Ádám

Párizsi Magyar Katolikus Misszió, és a Liszt Intézet tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2021. szeptember 18-án (szombaton) Yerres-ben tartandó II. RÁKÓCZI FEJEDELEM EMLÉKÜNNEPÉLYÉRE.

A megemlékezésen részt vesznek: Habsburg György Magyarország franciaországi nagykövete, Deme Tibor Endre ezredes véderő, katonai- és légügyi attasé, Bodnár Zita Párizsi Magyar Intézet igazgatója, Bíróné Gulyás Katalin vezető konzul, Olivier Clodong Yerres polgármestere és megyei tanácsosa, Nicolas Dupont-Aignan Essonne megye országgyűlési képviselője, Yerres városa Önkormányzatának alpolgármestere, a Yerres-i Veteránok Szövetsége, Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere és Nagy Csaba az Oroszlányi Rákóczi Szövetség elnöke.

A program:

  • 10:00 Ünnepi mise, a Saint Honest templomban
  • 11:30 A Rákóczi emlékmű megkoszorúzása
  • 13:30 Magyaros ebéd a l’Orangerie de la Grange au Bois-ban

Saját gépkocsival érkezőknek a következő utat javasoljuk: A porte de Charenton-tól az R.N.6, Villeneuve-St.-Georges-ig, utána a 32-es út Yerres-ig. A gyalogosan érkezőknek javasoljuk javasoljuk az RER D vonalat Yerres-ig.

Az előzetes helyfoglalást szeptember 15-e előtt javasoljuk (hozzájárulás 10 euró) a következő telefonszámokon illetve e-mail címen:
Szinyei Melinda 06 13 74 14 82 - 01 34 17 70 32 | melinda.szinyei@gmail.com