Folkműsor és élőzenés táncház

Dátum:  június 9.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet Párizs
92, rue Bonaparte 75006 Párizs

Június 9-én csütörtökön 19 órakor kezdődik a Bekecs Néptáncszínház előadása, majd az est 20 órától táncházzal folytatódik.

Fotó: Bereczky Sándor

Fotó: Bereczky Sándor

Az idén 15. születésnapját ünneplő Bekecs Néptáncszínház 2007-ben alakult és 2017-ben vette fel a Néptáncszínház nevet, miután a néptáncelőadásokon túl táncszínházi produkciókat is színre vittek. 14 önálló nagyműsorral rendelkeznek, amelyet 90-100 alkalommal mutatnak be évente nagy nemzeti turnék keretében és szerte a Kárpát-Medencében.

Jelen előadásuk a Reliktum című folkműsor, amely zenei és táncanyagának kiválasztásakor a változatosság, igényesség és hitelesség szempontjait vették figyelembe. A Soroglya zenekar muzsikájára olyan tájegységek táncait adják elő, mint a Gyergyói-medence, Mezőség, Kalotaszeg vidéke, valamint az Alföld. Produkciójuk alapvető célkitűzése a hagyományőrzés az autentikus táncok és szokások bemutatásával.

null

Az előadás befejeztével az együttes hivatásos táncosai néptánc oktatásra várják az érdeklődőket, akik egy autentikus táncház keretében elsajátíthatják az alapvető tánclépéseket, illetve bonyolultabb koreográfiák megtanulására is lehetőség nyílik.

Zenél a Soroglya zenekar.

null

A belépés ingyenes
A foglalás kötelező: reservation@instituthongrois.fr | 01 43 26 06 44