Szakmai közönség vitatta meg Frank Furedi szociológus professzor új könyvét

A Liszt Intézet és a londoni Magyar Nagykövetségközösen mutatta be Frank Füredi szociológus professzor (University of Kent) szeptemberében megjelent 100 Years of Identity Crisis Culture War Over Socialisation c. könyvét. A bemutatón az íróval a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatóhelyettese, Baranyi Tamás Péter beszélgetett.

Frank Furedi, szociológus, közéleti kommentátor és szakértő. 1947-ben született Budapesten, családjával az 1956-os forradalom után hagyta el Magyarországot és Kanadában telepedett le. Jelenleg Angliában a University of Kent szociológia professzora, számtalan tudományos könyv szerzője, főként félelem, oktatás, nevelés és szülőség témákban írt.

Füredi professzor könyve a kamaszok szocializációs problémájától kezdve jut el az identitáskrízisen át a társadalomban tapasztalható mostani kultúrharcig. A beszélgetés során Baranyi Tamás Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese a kultúrharc gyökeréről, eszköztáráról, és politikai hatásáról kérdezte az írót.

A rendezvényen elsősorban a brit politikai politika, közélet és a sajtó képviselői vettek részt, akik a vezetett beszélgetést követően elsősorban a különböző szakpolitikai vonatkozásokról kérdezték a résztvevőket.