Pályázat a Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban Díjra

Június 4., a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Londoni Magyar Kulturális Központ ismét meghirdeti a Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban Díjat az Egyesült Királyságban működő, non-profit magyar kulturális, illetve oktatási szervezetek számára. A díj célja, hogy támogassa a magyar diaszpóra kulturális identitását erősítő tevékenységét.

A díjra azok a magyar szervezetek pályázhatnak, amelyek a magyar kultúra és nyelv ápolásáért, fenntartásáért végeznek kiemelkedő szintű munkát az egyesült királyságbeli magyar közösségekben. A pályázatokat a Londoni Magyar Kulturális Központ 2021. július 31-ig várja a pályázati kiírásnak megfelelő magyar szervezetektől.

A pénzjutalom olyan kulturális projektek megvalósítására használható fel, amelyek hidat képeznek az egyesült királyságbéli és a kárpát-medencei magyarság között, bemutatva meglévő hagyományokat, esetleg újakat teremtve erősítik a magyar-magyar nemzeti összetartozást.

A pályázat anyagának tartalmaznia kell a pályázó szervezet 2019-ben és 2020-ban végzett fontosabb tevékenységét, eredményeit, valamint a következő 12 hónapban tervezett programjait. A pályázat magyar nyelven, narratív formában, maximum 5 oldal terjedelmű legyen, amelyhez fényképes illusztráció is csatolható. A pályázatnak emellett tartalmaznia kell a felhíváshoz mellékelt kitöltött adatlapot, amely az intézet honlapjáról letölthető.

A Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban Díj nyertese £1000 pénzjutalomban és oklevélben részesül. A nyertest 2021. augusztus 20-án hirdeti ki a Londoni Magyar Kulturális Központ. A nyertes a megvalósult projektről fényképes beszámolót köteles benyújtani a LMKK részére a pénzjutalom átadását követő egy éven belül.

A pályázatokat e-mailben az info@hungary.org.uk címre várjuk. Kérjük, hogy az adatlapot aláírással együtt szkennelve csatolják a pályázathoz.

Pályázati határidő: 2021. július 31. éjfél

Bővebb információ:

Londoni Magyar Kulturális Központ, info@hungary.org.uk