Csatlakozzon október 23-án online programjainkhoz!

null

A VIZSGA c. film online vetítése

1957. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is.

Magyarország Manchesteri Főkonzulátusa, Edinburgh-i Alkonzulátusa és a Liszt Intézet közös filmvetítéssel emlékezik meg az 1956-os eseményekről. A vizsga 2011-ben bemutatott magyar nagyjátékfilm, Bergendy Péter második rendezése, amely az 1956-os forradalom utóéletét mutatja be az ügynökvilágon keresztül.

A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük online felületen. A vetítési napon, 10:00 órától számítva 24 órán keresztül érhető el, a hírlevelünk feliratkozói számára emailben küldött belépési adatokkal.
Ne felejtsen el feliratkozni a hírlevélre az alábbi LINKen keresztül.

 

null

Online kvíz

Tesztelje tudását az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc történéseit illetően!

A kvíz a Kahoot online kvízoldalon lesz elérhető október 23-án 10:00 - 22:00 között.
A játék regisztráció nélkül kitölthető mind okostelefonról, mind számítógépről. A szükséges linket és pin kódot október 23-án osztjuk meg itt és Facebook eseményünkben.

Az első három legtöbb pontszámot elért játékos részesül nyereményekben. A nyertesek kihirdetésére október 25-én kerül sor.