A szőlőszem c. versszínházi mondoráma bemutatja nagy sikert aratott a helyi magyarság körében

Több mint 2100 néző követte Nagy-Britanniában Turek Miklós A szőlőszem c. versszínházi monodráma előadását a Facebook oldalunkon. A járványügyi helyzet miatt online formában bemutatott darabbal sikerült az Egyesült Királyságban élő magyar diaszpórán túl más országban élő magyarokat is elérnünk.

A Petőfi Sándort bemutató előadás annak a csaknem általánosan tapasztalható vélekedésnek megdöntésére született, amely Petőfit sablonosnak, ódivatúnak, porosnak és unalmasnak tartja. Petőfi a fiú, a színész, a katona, a szerelmes kamasz, a férfi, a családfő, az apa és természetesen a lángoló forradalmár mind megjelenik az előadás egy órájában. A darab egy monológgá összefűzött versfolyam, mely teljes értékűen állítja elénk Petőfi költészetének szilánkjait, korának és személyiségének egy szeletét.

A rendhagyó irodalomórának is kiválóan alkalmas előadás segítséget nyújtott a hétvégi magyar iskolák számára, hogy a világjárvány okozta kihívások ellenére is minőségi (táv)oktatási anyagot tudjanak nyújtani diákjaiknak.

Az online bemutatót nagy érdeklődés övezte, a nézőktől több pozitív visszajelzés érkezett a darabról. Reméljük, legközelebb élőben is bemutathatjuk a Versszínház egy darabját!