Könyvtár

null

A ljubljanai Magyar Kulturális Intézet könyvtára 2018-ban csatlakozott a COBISS rendszerhez, így a könyvtárunk állománya megtekinthető az interneten is. A COBISS segítségével a könyvek kölcsönzésével kapcsolatos ügyeket már otthonról is mindenki el tudja intézni.
Persze a könyvek böngészésének hangulatát a rendszer nem képes visszaadni, ezért mindenkit szeretettel várunk, hogy az intézet nyitvatartási idejében, hétköznap 11 és 18 óra között kiválaszthassa azt a könyvet, folyóiratot vagy DVD-lemezt, amelyet haza szeretne vinni. A beiratkozás ingyenes.
Polcainkon megtalálhatók a klasszikus és a kortárs magyar irodalom kiemelkedő művei – nemcsak magyar, hanem legtöbbjük szlovén nyelven is – illetve számos szakkönyv, lexikon, és művészeti album. Vendégeink számos friss művészeti folyóirat között válogathatnak, így nem maradnak le semmilyen kulturális újdonságról.

 

A hónap könyve

Nádasdy Ádám: Milyen nyelv a magyar (Budapest, Corvina, 2020)

Könyvtárunkba érkezett Nádasdy Ádám „Milyen nyelv a magyar” című újonnan megjelent könyve. Ajánljuk mindazoknak, akiket érdekelnek a magyar nyelvészet és a magyar nyelvrokonság kérdései.

Nádasdy Ádámmal 2019 őszén Ljubljanában is találkozhattak vendégeink az intézet által szervezett irodalmi esten, ahol Nádasdy Milan Jesih költővel és Marjanca Mihelič műfordítóval folytatott rendkívül érdekes beszélgetést a műfordításról.

null