Teltház előtt mutatták be a Csárdáskirálynőt Varasdon a Horvát Nemzeti Színházban

A varasdi Horvát Nemzeti Színházban léptek fel a Budapesti Opererettszínház szólistái - Lukács Anita, Kékkovács Mara, Szabó Dávid és Vadász Zsolt - 2016. január 22-én. A Csárdáskirálynő legnépszerűbb dalai című kamaraturné negyedik állomásán ismét zsúfolásig telt meg a nézőtér, a darab végén pedig szűnni nem akaró vastapssal kért további ráadást a közönség.


A rendezvényt Magyar József, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitotta meg, aki köszöntő beszédében bemutatta a magyar operett és ezen belül is Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című darabjának történelmi előzményeit, zenetörténeti sikereit. A darab töretlen népszerűsége többek között a könnyed, fülbemászó, ugyanakkor az opera műfajára jellemző igényességgel megírt melódiáknak, a magyar nyelv zeneiségének és a humorral átszőtt történetnek is köszönhető.

A Magyar Operettet, mint a színházi műfaj Hungarikumát erősíti, hogy Plácido Domingótól Anna Netrebkóig a világ legnagyobb operaénekesei repertoárjukon szerepeltetik a magyar sikeroperettek leghíresebb áriáit és duettjeit.

A hatvanperces műsorban A Csárdáskirálynő legismertebb dallamai csendültek fel. Minden egyes dalt hatalmas tapssal hálált meg a közönség. Különösen sikert aratott, amikor Szabó Dávid, mint Bóni gróf a "Jaj, cica...” című örökzöld sláger előadása közben táncra kérte fel a nagykövetség első beosztottját, Győrei Anitát.

A Csárdáskirálynő fináléját követően a közönség tapsviharral követelte a ráadást, ami ez esetben Kálmán Imre Marica grófnőjéből a Szép város Varasdin... című, német nyelvű dalbetétje volt. A közönség hangos „bravo” kiáltásokkal és vastapssal fejezte ki tetszését a városukat ért megtiszteltetésért.

A Csárdáskirálynő kamara turné következő állomása Brüsszel, ahol 2016. február 8-án láthatják a darabot a magyar operett kedvelői.

A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, a Pentaton Koncert és Művészügynökség Kft., valamint a Budapesti Operettszínház támogatta.