Az Itthon törénete

Itthon.

Itthon.

A sorozat első részében Adrienn és Bálint, egy fiatal magyar pár mutatkozik be, akik nemrég kezdték a saját, “Itthon.” elnevezésű márkájuk megalkotását. Zmago Novak, a Zavod Big alapítvány igazgatója és a Dizájn Hónapjának a rendezője tesz fel érdekes és olykor játékos kérdéseket a fiatal tervezőknek.

Adrienn budapesti, Bálint pedig a vajdasági Ada községből származik. Tanulmányaik során találkoztak, partnerek az üzletben és a magánéletben is. Budapest az otthonuk, de az Itthon. miatt gyakran utaznak Adára, a Vajdaságba, hogy a kézművesekkel és Bálint családjával találkozzanak. Kíváncsiak, hogy hogyan választják szét a munkát és a magánéletet? Nem igazán teszik. Azonban pont ez motiválja őket. Az a tervük, hogy az Itthon. kollekcióból kialakítsanak egy együttműködő közösséget és egy ismert márkát, ötvözve a hagyományos kézművességet az új dizájnnal és egy csipetnyi modern megközelítéssel.

A beszélgetésből kiderül, honnan jött a kiinduló ötlet, hogyan keresett Bálint olyan módszereket, amelyekkel a kézműveseket kimozdította a komfortzónájukból; miért olyan fontos a párosnak, hogy együtt dolgozzanak az adai kézművesekkel; hogyan indult az együttműködés, milyen viták zajlottak; melyek voltak a kihívások, amelyekkel meg kellett küzdeniük; merre tartanak, és tudjanak meg még sok más érdekességet.