Szombati gyerek filmklub - Filmanimációs műhely

Dátum:  december 14.
Időpont: 09:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana

Ősszel visszatér a Szombati Filmklub a Magyar Kulturális Intézetbe. A tavalyi évvel ellentétben a filmklubra idén három szemeszterben, szemeszterenként három alkalommal kerül sor, és minden alkalommal a magyar kultúra egy-egy eltérő érdekes vonását mutatjuk be. A foglalkozások témáit előre meghatározzuk, a témák alapján születő animációs filmek forgatókönyvét és magukat a műveket a résztvevők maguk készítik majd a Slon mentorai segítségével.
Az első alkalmon a lovakkal és a lovak nemzeti identitásra gyakorolt hatásával fogunk foglalkozni, hiszen a lótartás már a honfoglalás előtti időkben is fontos volt a nomád ősmagyarok életében.
A műhelyben készült animációs filmek vetítésére a három szemeszterből álló időszak végén kerül sor az összes alkotó részvételével, így a befejező mozidélutánon a sajátjuk mellett más csoportok filmjeit is élvezhetik a gyerekek.

Résztvevők:
kor: 9-12 év
csoport létszám: 7-12 fő
- a munka folytonossága és a csoportdinamika miatt kívánatos, hogy a gyerekek legalább egy műhely szemeszteren, vagyis három találkozón vegyenek részt
- a gyerekek részt vehetnek egy vagy több műhely szemeszteren is
- nincs szükség előzetes ismeretekre a részvételhez

A kreatív szombatok tervezett dátumai:
1. szemeszter: 2020. szeptember 19. | 2020. október 17. | 2020. november 14
A foglalkozások alatt szeretettel látjuk a szülőket is egy csésze kávéra az intézet könyvtárában.