Mihály Borbély trió fellépése

Dátum:  szeptember 27.
Helyszín:  Cankarjev dom
Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

Szeptember 27-én 18:00 órakor a ljubljanai Cankarjev domban fellép a Polygon Trio Magyarországról -Mihály Borbély, András Dés, Miklós Lukács - a kultúra közös ünnepén. Az esemény öt európai ország - Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia - sikeres közreműködésének eredménye. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

A trióként működő zenekar a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig megosztott Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában. Az elmúlt év őszén a Fonóban rögzített koncertlemezükön a bolgár kaval világhírű művésze, Theodosii Spassov volt a vendégük.
Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. A rendhagyó hangszerösszeállítású együttes előadása kivételesen sokszínű és gazdag, ugyanakkor egységes zenei világgá formálódik koncertjeiken.

 

Borbély Mihály Polygon

Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, klarinét, basszusklarinét, fujarán

Lukács Miklós - cimbalom

Des András - ütőhangszerek