Magyar építészek a Big Építészeti Fesztiválon

Dátum:  április 12.
Helyszín:  Zavod Big, Center za kreativno gospodarstvo
Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana
null

Az idei 11. Big Építészeti Fesztivál, mely április 12-én kerül megrendezésre a ljubljanai Design City-ben, idén magyar projekteket is bemutat a Black & White kiállítás részeként. A kiállítás kurátora, dr. Borsos András és néhány projekt szerzője - Élő József, Fábián Gábor, Kovács D. Barna, Köninger Szilárd - személyesen is bemutatkoznak az Architecture2 vásáron és a 180 fokos építészeti színpadon, ahol az „Új Világ” témájáról tartanak előadást.

 

A Zavod Big minden tavasszal megrendezi ambiciózus építészeti eseményét, melynek célja, hogy összehozza a kivételes építészeket és gondolkodókat, hogy bemutathassák munkáikat, illetve megvitathassák nézeteiket és elképzeléseiket egy aktuális témáról.

 

A Big Építészeti Fesztivál célja a magas színvonalú építészet népszerűsítése, valamint a szakmában dolgozók és a tágabb közönség informálása az építészet szépségéről. A fesztivál adott tematika szerint mutatja be szlovén és világhírű építészek kivételes projektjeit, munkáit. Az építészetet egy olyan környezetben kell bírálni, ami számításba veszi a jövőnk és kultúránk modern társadalmi kihívásait. A fesztivál kombinálni fogja az építészeti alkotásokat és a jelenkori társadalmi és gazdasági változásokat. 2018-ban a fesztivál témája az ÚJ VILÁG lesz.